De BSR techniek

 

Door een overbelasting van stress wordt de natuurlijke communicatie tussen het lichaam en de hersenen ondermijnd. Opdat genezing kan plaatsvinden, is het essentieel dat deze communicatie wordt hersteld. BSR richt zich hierop door het lokaliseren en loslaten van body stress.

 

Door het gebruik van een biofeedback techniek waar een aantal lichte druktesten worden toegepast, kan een neuromusculaire reactie worden waargenomen. De BSR practitioner kan deze subtiele reactie opsporen door de voeten van de cliënt op een bepaalde manier te bewegen.

 

De feedback die door de tests wordt verzameld geeft specifieke informatie over de locatie en richting van de opgesloten stress in het lichaam. Zo kan de practitioner zachte maar wel precieze impulsen uitoefenen op deze plekken. Deze impulsen sturen een signaal naar de hersenen en moedigt ze aan om de spanning los te laten. De druk op de zenuwen wordt hierdoor verlicht. Dit proces herstelt het natuurlijke vermogen van het lichaam tot heling en onderhoud.

 

BSR is een geen therapeutische, maar aanvullende gezondheidstechniek.

Het geeft geen diagnose en behandelt geen ziektes of aandoeningen en het is ook geen plaatsvervanger voor welke behandeling dan ook, medisch of anders. Het richt zich alleen op het lokaliseren en loslaten van opgesloten spanning zodat het lichaam wordt aangemoedigd tot zelf-genezing.

 

De BSR practitioner verricht geen activiteiten die gezien zouden kunnen worden als vervanging voor andere gezondheidsbehandelingen.

 

Voor wie is BSR?

 

Zelfs een pasgeboren baby kan body stress ervaren na een gecompliceerde geboorte. BSR is voor iedereen, van kinderen tot ouderen, ziek of gezond. Aangezien we allemaal allerlei soorten stress ondergaan, kan onze kwaliteit van leven verbeterd worden door body stress te behandelen.

 

BSR cliënten zijn vaak mensen die op zoek zijn naar een holistische benadering tot hun gezondheid en het behoud daarvan. De positieve resultaten van de BSR geeft mensen hoop die te horen kregen dat hun probleem onbehandelbaar is, of in de verbeelding leeft, of alleen met een operatie oplosbaar is.

 

Ook voor de mensen die de verschillende alternatieve therapieën geprobeerd hebben en daar om de een of andere reden nog geen succes hadden. Door de BSR techniek hebben velen uiteindelijk toch verlichting gevonden.

 

 

 

 

BSR Lorraine Blouin • Columbusstraat 158, Den Haag • 06 24 92 26 28 • KvK nr. 66229359 • Rek. nr. NL77 RABO 0310 5892 74

Lid van BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en MBSRA (Member of the Body Stress Release Association, International)

Na een paar behaldelingen voelde ik al resultaat, ik heb geen pijnstillers meer nodig.

 

Julia, 83

Meteen duidelijke verbetering. Een kleine investering, maar met een enorm resultaat.

 

Jan Marten, 58