Waar komt BSR vandaan?

 

Body Stress Release werd in de in de 80er jaren ontwikkeld door het Zuid- Afrikaanse echtpaar, Gail en Ewald Meggersee.

 

Ewald viel op 5-jarige leeftijd uit een boom. Dit ongeluk veroorzaakte chronische pijn in de onderrug en scherpe pijn in de benen. Zijn conditie verergerde met de jaren. Toen hij in de dertig was, ontstonden er periodes van tijdelijke verlamming in zijn benen, waardoor hij belandde bij de chiropractie. Deze behandeling was de eerste die tot nu toe iets van verlichting bracht. Gail en Ewald werden nieuwsgierig naar deze vorm van therapie en lieten in 1977 alles achter om in Amerika chiropractie te gaan studeren.

 

De Meggersee’s ontmoetten in Amerika Dr. van Rumpt, een gepensioneerde chiropractor, die een vorm van biofeedback techniek introduceerde. Dit is een spiertest techniek die specifieke informatie oplevert door de lichaamsreactie op lichte druktesten. De ontwikkeling van de BSR werd hierdoor geïnspireerd.

 

Gail en Ewald begrepen dat het lichaam ontworpen is om stressvrij te zijn. Ze realiseerden zich ook dat de gemakkelijke reactie tot impulsen van buitenaf betekende dat hardhandige behandeling meer stress zou kunnen veroorzaken. Dit was de reden voor hen om een milde techniek te ontwikkelen die het zelf helende vermogen van het lichaam aanmoedigt. Door hun grondig onderzoek en ontwikkeling van de BSR techniek, ondervonden Ewald en vele anderen die aan chronische pijn leden, complete verlichting.

 

Naar aanleiding van vele verzoeken om deze techniek te leren, besloten zij om dit met een opleiding mogelijk te maken. In 1987 begonnen zij met de eerste opleiding. Zo werden de Body Stress Release Academy en Associatie opgericht.

 

 

 

 

BSR Lorraine Blouin • Columbusstraat 158, Den Haag • 06 24 92 26 28 • KvK nr. 66229359 • Rek. nr. NL77 RABO 0310 5892 74

Lid van BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en MBSRA (Member of the Body Stress Release Association, International)

 

Lorraine Blouin heeft met BSR mijn lijf weer op de rails gekregen.

 

Brigitte, 52

Ik begon een jaar geleden met BSR en het heeft me enorm geholpen.

 

Anna, 36