Als BSR practitioner is het mijn doel om een proces tot stand te brengen naar een herstel van een natuurlijke staat van een goede gezondheid en welbevinden, met het besef van een eigen verantwoordelijkheid voor een goede gezondheid.

 

Mijn advies aan mijn cliënten: "geef je lichaam een kans!"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In juli 2013 startte ik met BSR sessies naar aanleiding van ernstige problemen mijn onderrug, als gevolg van een lange en intensieve balletcarrière, als danser, balletmeester en ballet docent.

 

Aan het eind van de eerste afspraak was mijn rug enorm gevoelig door het helingsproces. Maar omdat de BSR het hele lichaam aanspreekt merkte ik dat een chronisch probleem met mijn schouder, overschaduwd door mijn rugpijn, verdween. Dit kwam niet meer terug. Ik had geen verder bewijs nodig om te zien dat er iets opmerkelijks plaats vond.

 

Mijn practitioner maakte mij bewust van het feit dat de opgeslagen lagen stress in mijn onderrug zich hadden opgebouwd gedurende mijn lange ballet carrière en dat mijn rug daardoor een langere tijd nodig zou hebben om zich te kunnen herstellen.

 

Zij adviseerde mij om voorlopig met trainen te stoppen zodat het loslaten van de stress kon plaats vinden. Door de nog steeds fysieke aard van mijn baan als ballet docent en coach voelde ik de noodzaak om te blijven trainen uit angst dat mijn lichaam haar routine zou verliezen. Het resultaat daarvan was dat een jaar later ik nog steeds regelmatig last had van spierspasmen.

 

Toen ik me uiteindelijk realiseerde dat ik het herstelproces hierdoor beïnvloedde, koos ik voor het stoppen met mijn training. Mijn werk ging ik tijdelijk op een andere manier te benaderen. Al na een maand voelde ik dat mijn lichaam sneller reageerde op de releases.

 

Toen ik de effectiviteit van de Body Stress Release voelde, met deze zachte en niet ingrijpende benadering, besloot ik de BSR te onderzoeken vanuit het oogpunt van de practitioner. In 2014 begon ik aan een bijzondere ervaring om deze fascinerende techniek te leren aan de BSR academie in Zuid Afrika. Ik werd zo een gecertificeerde beoefenaar.

 

Het ondersteunen van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling was altijd mijn passie. Als BSR de practitioner kom ik een stap dichter bij de vervulling van deze passie, het assisteren van mensen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leven en gezondheid. Ik ben ontzettend blij met het vinden van een tweede carrière en enthousiast om deze prachtige techniek met velen te kunnen delen.

 

Ik hoop jullie snel in mijn praktijk te zien.

 

 

 

 

BSR Lorraine Blouin • Columbusstraat 158, Den Haag • 06 24 92 26 28 • KvK nr. 66229359 • Rek. nr. NL77 RABO 0310 5892 74

Lid van BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en MBSRA (Member of the Body Stress Release Association, International)

Ik kijk naar elke behandeling uit, het blijft mij een constant gevoel van vooruitgang geven.

 

Monique, 61