Wat is Body Stress?

 

Het woord stress roept vaak een negatieve betekenis op. Stress is eigenlijk een natuurlijke reactie van het zenuwstelsel om iedere vorm van druk of bedreiging, op een efficiënte en soms levens reddende manier te hanteren. Het leert ons ook om te groeien en te ontwikkelen als mens en is daarom een heel belangrijk deel van het leven.

 

In een gezonde en gebalanceerde staat past het lichaam zich aan, aan stress, door dit op een natuurlijke wijze los te laten. Denk hierbij aan een honds natuurlijke reactie door letterlijk de spanning van zich af te schudden na een bedreigende situatie. Te vaak wordt in het moderne leven de stress echter chronisch. Dit leidt tot een overbelasting en het teveel aan spanning kan het lichaam niet zelf meer verwerken. Omdat deze spanning niet meer verwerkt kan worden, wordt het opgeslagen als “body stress”.

 

Er zijn drie algemene oorzaken van body stress:

 

Fysieke overbelasting:

  • gevolg van ongelukken, botsingen, vallen, verkeerde lichaamshouding, incorrect gebruik van het lichaam.

 

Chemische overbelasting:

  • reacties (door aanraking, doorslikken of inhaleren) aan vervuiling, pesticiden, voedsel toevoegingen en kleuring, huidverzorging producten, parfum, schoonmaakmiddelen etc.

 

Emotionele en mentale overbelasting:

  • een overdaad aan belasting en deadlines.
  • een plotselinge overbelasting van emoties zoals woede, verdriet, verlies of shock.
  • een langzame opbouw van spanning veroorzaakt door chronische zorgen, verdriet, depressie, fysieke pijn.

 

Bovenstaande redenen maken dat het lichaam een verdedigende houding aanneemt door de spieren te spannen. Als deze spanning niet behandeld wordt, wordt deze in het lichaam opgeslagen. Dit veroorzaakt een samendrukking van de gewrichten en daardoor ook druk op de zenuwen die het lichaam juist moet voeden met levensenergie. Dit dempende effect op de zenuwen ontwricht de natuurlijke communicatie tussen het lichaam en de hersenen en verlaagt de efficiëntie van genezing. Dit kan resulteren in pijn, stijfheid en/of verdoving evenals in het ondermijnen van het functioneren van de organen.

 

 

 

 

BSR Lorraine Blouin • Columbusstraat 158, Den Haag • 06 24 92 26 28 • KvK nr. 66229359 • Rek. nr. NL77 RABO 0310 5892 74

Lid van BSRAN (Body Stress Release Associatie Nederland) en MBSRA (Member of the Body Stress Release Association, International)

Ik ben super tevreden met de behandeling en ga er nog mee verder.

 

Khadouja, 54

Ik kijk uit naar iedere keer, het blijft mij een  gevoel van vooruitgang geven.

 

Monique, 61